Tesla Cybertruck – să fie oare viitorul camionetelor?

Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck a fost lansat zilele trecute și deja a înregistrat peste 200.000 de precomenzi, 40% fiind pentru modelul cu triplu motor, 40% pentru modelul cu dublu motor și doar 20% pentru modelul cu un singur motor.

În ceea ce privește designul, Tesla Cybertruck pare genul acela de mașină pe care o desenam în copilărie pe caietul de matematică atunci când orele deveneau groaznic de plictisitoare. Dar lăsând gluma deoparte, mașina aceasta arată ca scoasă din filmele SF și consider că Tesla va domina piața camionetelor electrice cu acest model, mai ales că din ce am auzit va fi disponibil și în culoarea negru mat, ceea ce înseamnă că va avea un vibe de Batman car.

Tesla Cybertruck

Prețul de pornire pentru Tesla Cybertruck este de 40.000 de dolari pentru varianta ieftină cu 400km autonomie, iar acesta ajunge și la 70.000 de dolari pentru varianta c o autonomie de peste 800km. Iar cum în alt articol vorbeam despre mașina viitorului eu chiar mă întreb dacă până în momentul lansării nu va exista și primul prototip de astfel de mașină care nu va mai avea nevoie de șofer.

În funcție de motorul cu care vine dotată această mașină, va putea atinge 60 de km în 6.5, 4.5 și 2.9 secunde, fapt ce s-a tradus și prin numărul foarte mare de comenzi pentru modelele mai scumpe. De asemenea, modelul cu trei motoare va avea și o autonomie mai mare, dar și puterea de a căra cu de până la două ori mai multă greutate.

Partea foarte promițătoare este că deja se vorbește ca acoperișul spațiului de depozitare să fie transformat în unul solar pentru a mări autonomia mașinii și mai mult. Astfel, dacă ajung în mijlocul pustiului și nu mai ai baterie, tot ce trebuie să faci este să tragi pe dreapta și să aștepți să se încarce. Personal, eu n-am înțeles niciodată de ce mașinile electrice nu au introdus deja panouri solare sub forma de spoiler sau pe plafon. Știu că energia produsă de ele nu este chiar așa de mare, dar dacă gândești mult în viitor cu siguranță este foarte multă energie electrică produsă.

Această camionetă electrică va intra în producție în anul 2021, iar primele modele vor putea fi văzute pe străzi începând cu anul 2022 când acestea vor începe să fie livrate celor 200.000 de oameni care deja le-au comandat până acum, dar și celor care urmează să le comande.

Spread the love

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*