Previziuni despre viitor ale lui Nikola Tesla

Previziuni despre viitor ale lui Nikola Tesla

Cunoscutul om de stiinta si inventator, Nikola Tesla, a facut o seria de previziuni despre viitor in anul 1935. Acestea se refereau, in principal, la modul in care lumea secolului 21 va arata.

Asadar, ce a prezis Nikola Tesla despre viitor?

Previziuni despre viitor ale lui Nikola Tesla

A prezis crearea unei agentii de protectia mediului, iar la 35 de ani dupa ce a facut aceasta prezicere, EPA a fost infiintata.

In ceea ce priveste ziarele si educatia, Tesla a fost foarte optimist si a crezut ca, in viitor, lumea va fi mult mai interesata de descoperiile stiintifice decat de scandaluri. Astfel, previziunea lui era ca ziarele vor avea doar cateva coloane mici despre infractiuni si cancan, iar majoritatea spatiului va fi ocupat de ce descoperiri s-au mai facut.

Nu s-a oprit aici si a facut cateva previziuni si despre dieta:

„Mai multe persoane mor sau sunt imbolnavite de apa poluata decat de cafea, ceai, tutun si alte stimulente. Sunt convins ca intr-un secol cafeaua, ceaiul si tutunul nu vor mai fi in voga. Alcoolul va fi inca folosit. Nu va fi suficient grau si produse din grau pentru a hrani intreaga lume, inclusiv milioanele de oameni din China si India”.

Pe partea de energie ieftina si robotica, Tesla a prezis ca vom avea barci conduse de la distanta si ca resursele naturale vor fi gestionate mult mai bine. De asemenea, a prezis si ca vom renunta la arderea combustibililor.

In concluzie, Nikola Tesla a avut o previziune foarte fericita despre viitor si isi inchipuia ca viitorul va fi acea lume magica in care totul va fi perfect. Din pacate, multe dintre aceste previziuni nu s-au adevarit si lumea nu este neaaparat un loc mai bun ca in trecut. Cu toate astea, progresul tehnologic este mai rapid ca niciodata si cu siguranta viitorul ne rezerva lucruri frumoase.

Spread the love

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*