Prelata cu inele rezistenta la apa 4 x 5 m, omniprezenta in gospodarii, ferme si firme de productie (P)

Prelata cu inele rezistenta

Cand incepeam stransul fanului, mama ma trimitea sa cumpar nailon la metru si improviza o prelata pe care o aseza peste capite, sa nu intre ploaia in fan. Cunoscatorii stiu ca apa si soarele excesiv innegresc fanul, distrug toate substantele hranitoare din el si il compromit.

De multe ori din cauza calitatii precare, dupa 3-4 utilizari, folia respectiva se ingaurea de la paiele si maracinii din fan.

Am gasit-o taiata si de soare si investitia s-a dovedit inutila.

In timpul campaniei estivale nu ai timp sa cari fanul de indata ce il faci in fanare, fiindca in acelasi timp este si porumbul de prasit si alte munci agricole care nu suporta amanare.

Tot in aceasta perioada si legumele au nevoie de ingrijire speciala.

Cand era o ploaie puternica, sub prelata improvizata stiam nutretul la adapost, dar inainte de a ajunge in fanaria noastra, intr-o zi cu soare el trebuia raspandit, fiindca sub nailon se producea condens, iar fanul nu mai era perfect uscat.

Multi bani am cheltuit degeaba pe bucatile acelea uriase de nailon, pana am descoperit https://www.columnashop.ro/prelata-cu-inele-rezistenta-la-apa-4x5m in magazinul celor mai gospodari romani din tara, Columnashop.ro.

Am vazut prelata si mi-au placut caracteristicile ei, culoarea si aspectul. Se vedea de departe ca materialul este dens, impermeabil si rezistent si ca dimensiunile ei sunt generoase. In cazul in care aveam de protejat o suprafata mai mica, puteam sa pun prelata in doua sau in patru.

Apoi m-am gandit la utilajele agricole care stau in curte. Ploile de vara sunt repezi si a doua zi apare soarele, dar sa nu uitam ca apa strica masinile si utilajele.

Sub prelata albastra nimic nu se uda, nimic nu mucegaieste.

Mi-am amintit cum lasam gramezile de porumb la soare sa se usuce bine si nu punem cerealele direct in hambare.

Pentru toate aceste produse trebuie sa avem o prelata care sa le asigure protectia si cu care sa le acoperim, cand apar norii.

Imi amintesc cat de mult trudeam in livada sa culegem fructele, sa le sortam si sa le punem in ladite. Fructele pe care doream sa le pastram pentru iarna erau culese cu mana.

Laditele pline erau asezate in stive, pe loc drept, sa nu se rastoarne si lasate acolo pana le sosirea mijlocului de transport. Din pacate, nu se poate face totul dupa cum doreste omul.

Lasam lazile pline, admirandu-le cat sunt de frumoase si plecam mai departe, sa facem alte stive.

Intorceam capul sa ne evaluam munca prin multimea de lazi pline. Eram extenuanti, dar multumiti pe deplin. Si deodata in livada aparea o vaca sau un cal si se ducea direct la fructele culese cu mana si incepea sa le roada pe jumatate, fiindca nu erau acoperite cu o prelata. Animalul mai naravas rupea si cateva lazi, darama stiva si se alegea praful de tot, fiindca fructele fusesera lasate la vedere.

Am trecut prin acesta experienta amara de cateva ori, apoi ne-am dat seama ca fructele lasate la vederea animalelor vor reprezenta o chemare a acestora la ospat.

Asa am inceput sa caut o prelata trainica, fiindc mi-am dat seama ca folia de nailon nu securizeaza nimic asa cum ar trebui.

Am fost incantata sa vad ca toate colturile prelatei sunt intarite cu sfoara si ca prin materialul bine tesut nu trec razele soarelui si nici apa.

In prezent, Columnashop.ro este furnizorul nostru de prelate, fiindca sunt omniprezente in gospodaria noastra. Culegem nucile si le intindem la uscat pe prelate de calitate premium, altfel ar mucegai sa le punem direct in saci. Lemnele de foc sunt puse tot sub prelata pana sunt crapate toate si duse in magazie.

Sa va mai spun ca aceeasi prelata pe care o luasem la noi pentru fan ne-a tinut sanatosi in timpul unei furtuni in urma careia credeam ca ne vom imbolnavi toti. Eram la 5-6 kilometri de sat si in jur nici un adapost. Am tras tare, fiindca la orizont aparusera nori negri, sa facem cel putin o capita si sa o acoperim cu prelata, cand a inceput iadul.

Abia am apucat sa acoperim prima capita si sa asezam in jurul ei lemne, cand bucati mari de gheata au inceput sa cada peste noi, iar noi eram imbracati ca de vara. Am crezut ca intram in hipotermie. Nu am gasit un adapost sub care sa stam, iar sub copaci nu ne-am orpit stiind ca este periculos in timpul furtunii.

Nu am simtit loviturile grindinei sub materialul gros si ne-am strans unul in altul si ne-am incalzit. Sub picioare curgeau rauri de apa din iarba, dar hainele noastre nu era deloc ude. Atunci am apreciat calitatile acestei prelate si nu am mai asezat-o niciodata pe capite, ci am tinut-o pentru confortul personal. O prelata face mult la casa omului, iar cand iti lipseste realizezi pe deplin acest lucru.

Prelata albastra realizata din material ferm si impermeabil, care nu polueaza mediul si tine apa departe este din ce in ce mai comandata si folosita.

Pe ea am vazut gramezi de nisip in curtile oamenilor, acolo unde se lucreaza, sa nu se amestece nisipul cu pamantul, iarba sau pietrisul, tot ea suporta ploaia si soarele ca masina parcata in fata blocului sa isi pastreze aspectul si sa nu rugineasca.

Obiectul omniprezent in gospodarii, fabrici si ferme isi merita pe deplin banii, de aceea plaseaza acum comanda cat este in stoc, fiindca sunt perioade ale anului in care lipseste!

Prelata minune exista, nu costa mult si se afla la un click distanta de fiecare dintre noi. 

Spread the love

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*