Picioare frumoase și perfect epilate cu ceară!

Picioare frumoase și perfect epilate cu ceară!

Indiferent de anotimp, femeile nu renunță niciun moment la anumite proceduri de înfrumusețare. Printre acestea se află și îndepărtarea părului în exces de pe anumite porțiuni ale corpului, în special picioare, axilă și inghinal. Și, pentru că este destul de obositor să stai la două-trei zile cu lama de ras sau cu crema depilatoare în mână, fără îndoială că folosirea de ceara epilat reprezeintă cea mai bună metodă de a scăpa de părul nedorit. De aceea, în rândurile următoare, vei găsi câteva trucuri din partea specialiștilor despre cum să obții cele mai bune rezultate!

Pregătirea pielii

Atunci când te epilezi acasă, găsește un loc unde te simți confortabil, dar fără să faci dezastru în jur. Abia mai apoi poți să începi să te epilezi, pentru că acum ești ceva mai relaxată. Și, orice ședință de epilat începe cu pregătirea pielii. Nu, nu este deloc o etapă peste care poți să sari, pentru că atunci când pielea este bine pregătită, nici durerea nu va mai fi atât de mare, și nici iritațiile sau afecțiunile cutanate nu își vor face simțită prezența. Prin urmare, începe prin a exfolia pielea, după care aplică și puțină pudră de talc în zonă. În acest fel ceara va fi mult mai ușor de aplicat și, mai ales, de îndepărtat.

Aplicarea corectă a fâșiilor de ceară

Atunci când de epilezi acasă este bine să respecți întocmai instrucțiunile de pe pachetul sau cutia de ceară pe care ai cumpărat-o. De asemenea, nu uita de regula de bază: aplicarea fâșiilor de ceară se face în sensul creșterii firului de păr, iar îndepărtarea se face rapid, dintr-o singură mișcare, în sens invers. Ai grijă și să ai suficiente rezerve ceara pentru că nu se știe niciodată când ai nevoie de ele.

Reducerea durerii și a inflamațiilor după epilare

Trebuie să recunoști: epilarea cu ceară este una care implică destul de multă durere, și asta te face să încumeți să încerci această procedură acasă. Te înțelegem perfect, dar trebuie să știi că există și unele metode prin care poți să o mai reduci din intensitate.

Specialiștii sunt de părere că nu ar trebui niciodată să ne epilăm cu ceara când mai avem doar câteva zile până la venirea menstruației. Pielea este mult mai sensibilă acum, așa că este posibil ca durerea resimțită să fie mult mai mare. Mai bine amână momentul pentru după, sau cel mai bine nu aștepta până în ultima clipă!

Ești foarte bronzată sau ai unele leziuni cutanate? Atunci evită să te epilezi cu ceară, ci mai bine optează pentru alte metode de îndepărtare a părului nedorit, pentru că în caz contrar pielea ta va fi și mai mult agresată. Cât despre durerea resimțită… nu vrei să știi!

Un antiinflamator administrat înainte cu o oră de ședința de epilat, sau chiar și un analgezic te vor face să nu resimți atât de puternic disconfortul produs de smulgerea din rădăcină a firelor de păr!

Îngrijirea pielii după epilat

Ai reușit și acasă! Poți fi mândră de tine! Dar nu uita nicio clipă că pielea ta trebuie să fie îngrijită în continuare. Imediat după încheierea ședinței de epilat aplică o loțiune intens hidratantă, iar cele pe bază de aloe vera sau ulei de argan sunt pur și simplu perfecte! Renunță să porți haine prea mulate, să mergi la solar sau la piscină măcar 48 de ore după ce te-ai epilat, și astfel te vei bucura de o pielea frumoasă, fără iritații pentru o perioadă îndelungată! Pielea este cel mai mare organ de simț și chiar merită cel mai bun tratament, așa că ai grijă așa cum trebuie de ea!

Spread the love

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*