ONU – Organizația Națiunilor Unite | despre viitor

Organizația Națiunilor Unite | despre viitor

Nu doar scriitorii de romane SF încearcă să prezică viitorul. Același lucru îl face și ONU – Organizația Națiunilor Unite și printre cele mai interesante preziceri este cea conformă căreia Terra va avea până în anul 2100 aproximativ 10 miliarde de locuitori.

Prima întrebare care îți vine în minte atunci când auzi așa ceva este referitoare la unde vor avea loc toți oamenii aceștia? Se pare că printre previziuni se precizează și faptul că 80% din populația lumii se ce concentra în așa numitele mega orașe. Aceste vor avea capacitatea de a găzdui peste 20 de milioane de locuitori și vor fi foarte dezvoltate din punct de vedere tehnologic. Dar ca să vă faceți o idee, este ca și cum înteaga populație a României ar fi concentrată doar într-un singur oraș. Bineînțeles, orașele se vor dezvolta și probabil for fi mai mari decât în prezent. Printre aceste mega orașe se numără Beijing, Delhi, Jakarta, Mexico City, Mumbai, Sao Paulo și Shanghai.

Limba engleză va deveni cea mai vorbită de pe glob și o mare parte dintre cele 7.000 de limbi vorbite în acest moment pe suprafața planetei vor dispărea.

Populația Africii se ca tripla, speranța de viață globală va ajunge undeva pe la 81 de ani, deci se va mări, iar 22% din populație va avea peste 65 de ani. Din cauza acestor factori și a lipsei de hrană, alimentele se vor tot scumpi și traiul va fi din ce în ce mai greu. Cu toate astea, mai e destul timp să se găsească surse complementare de hrană pentru a salva planeta.

Resursele naturale, cum ar fi petrolul, gazele naturale și cărbunele vor fi și ele pe ducă, dar salvarea va veni din partea exploatării energiei hidro și regenerabile care va deveni cu siguranță sursă de energie principală până în anul 2100.

După cum observați sunt foarte multe păreri cu privire la viitor și nu cred că putem contura exact cum acesta va arăta, dar previziunile privite ca un ansamblu au sens și oferă o înțelegere mai bună asupra modului în care lumea va arăta în viitor.

Spread the love

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*