Cu toții ne dorim să fim mai productivi atunci când suntem la job deoarece așa putem avansa, cere măriri de salariu, iar dacă afacerea este una de freelancing, productivitatea ne afectează profiturile în mod direct.
Acestea fiind zise, am pregătit pentru tine câteva sfaturi despre cum să fii mai productiv și să profiți la maximul de timpul pe care îl ai.
Puterea plantelor
Deși sună așa puțin SF o să încep prin a spune că nu sunt diferite tipuri de plante interzise, ci plante obișnuite de casă. Sunt studii care arată că prezența plantelor într-un spațiu de muncă crește productivitatea cu 10-15%. Acest lucru se datorează faptului că plantele mențin nivelul de dioxid de carbon scăzut și lipsa lui se traduce printr-o capacitate mai mare de concentrare.
Temperatura optimă
Fie că este prea cald, fie că este prea frig, majoritatea persoanelor nu se pot concentra dacă temperatura nu este încadrată în anumite standarde. Astfel, studiile arată că temperatura din birouri trebuie să fie între 20 și 25 de grade celsius pentru a oferi un mediu proprice pentru muncă.
Cu toate astea, prezența unui aparat de aer condiționat nu este indicată dacă acesta afectează o parte dintre oamenii din cameră și firmele trebuie să investească în sisteme ceva mai complexe cu termostat pentru a menține temperatura în parametrii optimi.
Lumina este importantă
Modul în care camera este luminată este foarte important și lumina naturală oferă energie, în timp ce lumina artificială poate să te obosească. Ideal este ca birourile să fie așezate în așa fel încât să lumineze camera fără să deranjeze ochii reflectându-se din ecran.
Hidratarea
Hidratarea este un alt factor care contribuie la o productivitate crescută. În cazul în care nu bei destulă apă, corpul încetinește anumite procese biologice și te vei simți din ce în ce mai obosit și fără chef de muncă. Astfel, nu neglijezi nevoia de a bea apă și ai niște fructe la tine pentru a lua și ceva vitamine din ele, nivelul de productivitate va crește și vei avea mai multă energie.
Sper ca aceste sfaturi să fie de folos și să ajute la creșterea productivității, dar și la starea general de bine care poate exista într-un birou sau spațiu de lucru dacă acesta este amenajat ținând cont de nevoile oamenilor.
Lasă un răspuns