Laureați a-i premiului Nobel vorbesc despre viitor

Laureați a-i premiului Nobel vorbesc despre viitor

Un sondaj realizat de ziarul Ieseanul scoate la iveală faptul că, în ciuda a ceea ce se întâmplă în prezent, viitorul omenirii va fi unul sigur și foarte liniștit. Fără alte adăugiri vă lăsam fragmente extrase din articolul inițial cu declarațiile oamenilor de știință:

Edward C. Prescott, câștigătorul Premiului Nobel pentru Economie în 2004, a inclus și România în previziunile sale. – Romania va ajunge în cele 15 tari dezvoltate din UE în 25 de ani și va deveni una dintre cele mai industrializate țări, la fel ca și cele au intrat în Uniune în 2004.  / Pana la sfarsitul acestui secol, teoretic intreaga planeta va ajunge la nivelul Americii de Nord si al Europei Occidentale. Si asta desi cele doua zone isi vor dubla standardele de viata cu fiecare generatie.

Gerard Hooft, câștigător al Premiului Nobel pentru Fizică în 1999 vede lumea ca un film science ficion în viitpr. – Poate că vom ateriza pe Marte, dar va fi doar pierdere de resurse și energie. Probabil că vom avea o bază permanentă pe Lună. De asemenea adaugă că până în 2050 ar trebui să fim capabili să clonăm animalele aflate pe cale de dispariție pentru a le salva.

Barry J. Marshall, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină în 2005, spune că aproape toate bolile care ne îngrijorează în acest moment vor putea fi vindecate în următorii 50 de ani. – Pesimismul există pentru că avem o mass-media disproporționată. Acum fiecare eveniment negativ este prezentat de parcă ar fi avut loc la ușa vecinului. Îi încujez pe cei care prezic viitorul să nu exagereze pe baza a ceea ce se știe acum.

Viitorul, însă, nu arată la fel de bine pentru toata lumea.

Muhammad Yunus, câștigător al Premiului Nobel pentru Pace în 2006. Diferențele foarte mari între țările dezvoltate și cele sărace au condus la o parere mai puțin pozitivă. – Viitorul arată bine atunci când duci o viață decentă, mănânci la cel mai bun restaurant și conduci o mașină performantă. Dar va arata rău și nesigur dacă nu știi ce vei mânca maine. Văd multă inegalitate și probleme de mediu în viitor” Acesta însă este convins că vor exista persoane care vor lua măsuri pentru a rezolva aceste probleme.

Spread the love

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*