IT-ul: o meserie de viitor, dar cum reușești să înveți constant

meserie de viitor

IT-ul este o meserie de viitor deoarece industria se află în plină evoluție și nu se știe când își va atinge apogeul deoarece descoperiile din domeniu sunt foarte multe și întotdeauna va fi nevoie de noi programe, aplicații și muncă în domeniul securității.

Astfel, într-o lume în care aproape totul se va întâmpla online, IT-ul este un pariu sigur și nu vei da greș dacă te bazezi pe aceste skill-uri. Cu toate astea, competiția va fi foarte mare și ai nevoie să te dezvolți constnat, dar cum faci asta?

Găsește-ți punctele slabe

Un prim pas spre evoluție este să găsești punctele slabe și să te dezvolți pe acele arii. Astfel, poți începe să citești cărți de specialitate sau să apelezi la beneficiile actualului job pentru a participa la cursuri și conferințe menite să te ajute la dezvoltarea profesională.

Treci peste teama de automatizare

Din ce în ce mai multe procese vor putea fi făcute automat, asta nu înseamnă că mașinăriile îți vor lua jobul ci că jobul tău va fi să le programezi și să ai grijă ca totul să fie făcut cum trebuie. Atunci când vorbil despre o meserie de viitor e normal să nu ne mai referim la oameni care mută produsele de pe o bandă pe alta într-o fabrică.

Lucrează part time sau găsește oportunități pe zona de freelancing

Adesea jobul care îți plătește facturile nu va reuși să te stimuleze intelectual atât de mult încât să înveți lucruri noi și să dezvolți abilități pentru toate schimbările care vor avea loc în domeniul tehnologiei. Astfel, ai nevoie de contat cu cât mai multe tipuri de joburi pentru a reuși să te dezvolți.

Profită de ceea ce ți se oferă în mod gratuit

Există foarte multe programe de tip open source care te pot ajuta în proiectele tale și la care poți contribui pentru a-ți dezvolta abilitățile de programator. Partea cea mai frumoasă este că fiecare are și forumuri dedicate unde poți face schimb de idei cu alte persoane pasionate de același domeniu ca și tine. Astfel tu vei învăța de la ei și ei de la tine.

Stai la curent cu noutățile pentru o meserie de vitor

Nu ignora ultimele știri din domeniu și stai cu ochii pe marile publicații de IT și de tehnologie pentru a reuși să ții pasul cu schimbările care apar. Astfel, dacă apar noi modalități de a face un lucru care îți va ușura munca nu ezita să le adopți și tu. O neserie de viitor înseamă că trebuie să te adaptezi continuu, fără pauze pentru că altcineva s-ar putea să ți-o ia înainte.

Spread the love

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*