Impactul pozitiv al evenimentelor corporate asupra unui companii

Impactul pozitiv al evenimentelor corporate asupra unui companii

Ai participat până acum la destule evenimente corporate și ți-ai dat seama că acestea nu numai că îmbunătățesc organizarea internă a companiei, ci oferă și multe avantaje atunci când vine vorba de clienți?

Obiectivele evenimentelor corporate

Scopul evenimentelor business poate fi foarte divers, dar cel mai frecvent poate fi:

 • Ajungerea la un public țintă mai specific;
 • Prezentarea  unui nou produs clienților;
 • Îmbunătățirea imaginii brandului;
 • Îmbunătățirea comunicării interne.

Este o strategie adaptabilă oricărei situații, totuși este bine să îl organizezi până la cel mai mic detaliu. Rezolvarea oricărei situații neprevăzute care poate apărea în timpul organizării acestuia, anticiparea răspunsului publicului, pregătirea angajaților pentru acesta etc. Există multe posibilități de luat în considerare dacă vrei ca evenimentul corporate să fie un succes.

Avantajele evenimentelor corporate

Oricare ar fi scopul pe care vrei să-l atingi, avantajele evenimentelor corporate sunt numeroase și pot avea un impact pozitiv semnificativ asupra companiei tale. Principalele avantaje sunt:

 • Îmbunătățirea comunicării interne și externe: vei îmbunătăți relația nu numai cu publicul tău, ci și între angajați. Pentru ca o echipă să obțină rezultate bune, trebuie să lucreze împreună în toate privințele.
 • Crearea unei imagini de brand: branding-ul este totul astăzi, datorită concurenței mari de pe piață și a posibilității utilizatorului de a trece dincolo de granițe pentru orice achiziție. De aceea, companiile trebuie să ofere ceva diferit, trebuie să-l facă pe utilizator să se îndrăgostească de produsul sau de serviciile oferite.
 •  Promovarea afacerii și vânzărilor: relațiile interumane sunt esențiale în orice tip de afacere. Acesta este principalul avantaj, deoarece se realizează mai multe conexiuni datorită capacității sale de promovare, care contribuie la creșterea vânzărilor.
 • Acestea pot fi organizate în funcție de clientul tău (Buyer Persona): în cazul în care vrei să organizezi un eveniment de promovare de servicii sau produse, îl poți organiza în funcție de profilul clientului tău. În acest fel, vei avea mai multe posibilități de a stabili relații interpersonale cu potențialii utilizatori.
 • Contribuie la creșterea numărului de urmăritori de pe rețelele de socializare: astăzi, rețelele sociale sunt cel mai important canal de comunicare între oameni și nu aveau cum să nu fie și între branduri și clienți. Promovarea unui astfel de eveniment te poate ajuta să îmbunătățești numărul de urmăritori.

După cum poți observa, beneficiile sunt diverse și capabile să ofere afacerii tale puterea de care are nevoie pentru a evolua frumos. Așa că, înainte de a-l organiza,
 există  câteva aspecte de bază de care ar trebui să ții cont.

Principalele aspecte ale evenimentelor corporate

Aceste tipuri de evenimente au anumite caracteristici de care ar trebui să ții cont dacă te hotărăști să organizezi unul.

 • Organizare. Dacă vrei ca un eveniment să aibă succes, trebuie să îl planifici până la cel mai mic detaliu. Planificarea, dezvoltarea și controlul sunt pașii esențiali pentru orice strategie pe care urmează să o implementezi.
 • Investiție. Uneori, investiția pentru organizarea unui eveniment de acest tip este mare. Din acest motiv, este bine să-ți creezi un buget definit.
 • Conţinut. Conținutul acestor întâlniri este esențial. O discuție, o dezbatere, informații despre produse etc. Oricare ar fi obiectivul, trebuie să planifici ceea ce dorești să transmiți, cum dorești să faci asta, ce momente sunt cele mai potrivite etc.
 • Mesaj. Mesajul trebuie să fie întotdeauna în concordanță cu valorile, viziunea și misiunea companiei. Este foarte important ca mesajul să aibă același „ton” pe toate  canale de comunicare cu clienții.
 • Originalitate. Dacă vrei ca participații la eveniment să aibă parte de o experiență de neuitat și să te diferențiezi de concurență, creativitatea este totul.

Concluzie

Vrei să îmbunătățești mediul de lucru în cadrul companiei? Vrei să promovezi un produs nou? Vrei să te consolidezi ca brand? Organizează un eveniment! Dacă nu ai mai făcut-o înainte și/sau nu ai prea multe idei despre asta, îți recomandăm să apelezi la o echipă de profesioniști, care îți poate garanta managementul integrat al unui eveniment corporate în online și nu numai.

Și dincolo de toate, nu uita să iei în calcul trimiterea unui cadou sau suvenir cu logo-ul companiei tale. Ori de câte ori vor vedea cadoul, își vor aminti de evenimentul la care au participat și de ceea ce le poți oferi.

Spread the love

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*