Idei de business pentru când ieși la pensie

ieși la pensie

Deși foarte mulți dintre noi nici nu mai visează la perioada aia când ieșim la pensie, ideea de a nu mai avea nimic de făcut este înfricoșătoare pentru anumite persoane. Astfel am căutati idei de business pentru când ieși la pensie și am găsit o serie de activități care pot fi deopotrivă și recreaționale, dar pot aduce și venituri suplimentare.

ieși la pensie

Croșetatul

Asta e o idee furată de la bunica și chiar dacă acum croșetatul nu mai reprezintă o necesitate ca pe timpuri când nu găseai la orice colț de stradă haine de diferite modele, mărimi și materiale, acest tip de business poate reprezenta o ocazie perfectă pentru a te relaxa. Partea și mai bună este că se zvonește că prețul produselor handmade va crește în viitor.

Scriitor liber profesionist

Dacă toată viața te-ai descurcat bine cu scrisul și cuvintele de ce să nu faci din asta o afacere la bătrânețe. Un mare avantaj în constituie și experiența de viață adunată prin prisma căreia textele tale vor fi mult mai bune și încărcate de însemnătate față de unele pe același subiect scrise de o persoană mai tânără. Tot ce trebuie să faci este să fii la curent cu noutățile și să te adaptezi tipului de scris cerut de publicul din viitor.

Blogger

Cu siguranță de-a lungul timpului ai adunat povești demne de împărțit cu ceilalți și blogul poate fi soluția perfectă pentru a îmbina o activitate plăcută, un venit suplimentar, dar și oportunitatea de a păstra legătura cu publicul care se adună în jurul poveștilor tale. Dacă lucrurile merg bine nu spune nu nici ideii de a scrie o carte.

Poți fi profesor

Sunt o grămadă de oportunități pentru un profesor care caută să dea meditații și dacă ieși la pensie cu siguranță ai descoperit și capacitatea de a avea răbdare. Printre oportunități animtim domenii ca pictura, muzica, editarea foto/video și multe altele. Totul depinde de ce profesie ai avut tu și ce poți oferi la schimb studenților.

Poți avea grijă de animale

Dacă dintotdeauna ți-au plăcut animalele poți să le fii bonă și persoanele care trebuie să plece din oraș și nu au unde le lăsa le pot aduce la tine pentru a primi îngrijire și atenție. Acest lucru îți va oferi un venit suplimentar, companie, dar și oportunitatea de a ajuta pe cineva care are nevoie.

Consultanță

Dacă totuși nu vrei să renunți chiar așa de ușor la câmpul muncii și vrei să continui să fii activ, serviciile de consultanță în domeniul în care ai activat pot valora foarte mult datorită experienței acumulate și foarte multe firme vor fi interesate.

Grădinăritul

Dacă totuși nu vrei să faci nici un business din realizările tale, poți să te muți într-o casă cu grădină și să crești singur anumite fructe și legume pe care să le mânânci. Deși nu aduce un venit direct, nu vei mai da banii pe atâtea fructe și legume unui magazin.

Spread the love

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*