Ghid pentru a alege tavi si forme pentru coacere

Ghid pentru a alege tavi si forme pentru coacere

Daca ati pus vreoadata o prajitura intr-o tava de sticla si nu intr-o tigaie metalica si ati ars prajitura pe fund intr-un interval de timp „rezonabil” de coacere, va aflati la locul potrivit! Aflati tot ce trebuie sa stiti despre forme pentru prajituri si tavi de copt.

Diferite materiale pentru formele de copt se comporta diferit in cuptor, ceea ce poate determina cu adevarat timpul de coacere al unui preparat. Timpii de coacere depind in mare masura de materialul tavii de copt, dar odata ce stiti cum reactioneaza fiecare material, puteti regla temperaturile si timpii de coacere in consecinta, ca un profesionist!

Aluminiu

Aluminiul este un excelent conductor de caldura, ceea ce inseamna ca metalul este bun la degajarea caldurii pe care o absoarbe si o transfera catre ceea ce coaceti. Acesta este motivul pentru care tavile de copt din aluminiu sunt atat de populare. In mod ideal, trebuie sa investiti in tavi de aluminiu de calitate superioara. In acest fel, prajiturile si alte preparate se vor coace uniform in tava. Tavile de calitate slaba sunt uneori facute cu foi metalice neuniforme, ceea ce duce la portiuni prea coapte si altele ce vor ramane crude.

Problema cu aluminiul este ca este reactiv si, prin urmare, daca pH-ul alimentelor este scazut (acid) sau ridicat (bazic), aluminiul va reactiona si se poate scurge in alimente.

Otel inoxidabil

Otelul inoxidabil este un aliaj de fier, ceea ce inseamna ca este fabricat dintr-un amestec de metale si alte materiale nemetalice. Metalele variaza de la un tip de otel inoxidabil la altul, precum si procentele fiecaruia. Asta inseamna ca nu toate otelurile inoxidabile sunt create in mod egal si, prin urmare, proprietatile lor vor varia in functie de calitatea utilizata. In general, otelul inoxidabil nu este un excelent conductor de caldura, dar este popular, deoarece este usor de curatat si nu rugineste (cu exceptia cazului in care otelul inoxidabil are o calitate foarte proasta).

Siliconul

Siliconul este un izolator, ceea ce inseamna ca nu este bun la conducerea caldurii catre prajituri. Daca ati copt vreodata prajituri in forme de silicon si le-ati comparat cu prajituri coapte pe o tava cu hartie pergament, diferenta este destul de izbitoare. Daca coaceti prajiturile pentru aceeasi cantitate de timp, cele din formele de silicon vor fi coapte frumos si nu vor fi arse.

Daca doriti prajituri moi, coacerea intr-o forma de silicon este o optiune excelenta!

Sticla

Sticla este un conductor slab de caldura, ceea ce inseamna ca sticla nu este buna sa transfere caldura catre ceea ce coaceti. Coacerea in vase sticla este mai lenta, ceea ce inseamna ca preparatele se vor coace in mult mai mult timp. Veti observa acest lucru mai ales cu placinte, care dureaza mai mult sa se rumeneasca pe fund daca le coaceti intr-un vas de sticla.

Sticla este un izolator, ceea ce inseamna ca este bun la retinerea caldurii. Acesta este motivul pentru care vasele din sticla sunt atat de populare pentru caserole.

Ceramica

La fel ca sticla, ceramica este un conductor de caldura slab, dar un izolator excelent, ceea ce inseamna ca nu este bun la transferul caldurii catre produse de patiserie, dar vasul este excelent pentru a mentine caldura. Acesta este motivul pentru care ceramica este un material popular pentru cuptoarele cu coacere lenta.

Spread the love

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*