Freelancingul înseamnă meseria cu ajutorul căreia poți munci unde vrei tu și cât vrei, dar cu toate astea situația nu e chiar așa roz deoarece trebuie să îți manageriezi timpul și joburile în așa fel încât să-ți plătești facturile, cheltuielile și să faci și un profit. Pentru unii este jobul perfect, dar altora nu li se potrivește. Ei bine, astăzi mă adresez celor care sunt făcuți pentru această meserie și voi puncta motivele pentru care aceasta te ajută să ai un viitor mai bun.
Cu cât trece timpul cu atât înveți mai multe
Unul dintre principalele avantaje ale vieții de freelancer este că îți permite să înveți în continuu pentru a-ți face jobul mai ușor și a te dezvolta pe plan profesional. Astfel nu mai contează orele pe care le muncești ci rezultatul, ceea ce înseamnă că poți fi plătit mult mai bine decât în cazul unui job de la 8 la 5, dar și că poți lucra mai multe ore pe zi dacă ai nevoie de bani sau dacă vrei să termini un proiect pentru a lua o vacanță.
Freelancingul îți permite să lucrezi de oriunde
Vrei o vacanță și nu știi dacă ții pasul cu proiectele sau ai task-uri minore care se repetă? Poți combina munca și vacanța plecând undeva la munte cu laptopul după tine. Astfel te poți ocupa dimineața de proiectele tale și apoi să te bucuri de aerul răcoros și curat de acolo. Sau poți plănui o expediție prin țară cu trenul și să folosești timpul petrecut pe drum lucrând. Cunosc mulți bloggeri și fotografi care se folosesc de timpul petrecut în tren sau mașină ca să editeze fotografiile de la evenimente sau să scrie articolele.
Scapi de timpul petrecut în drum către job
Spre exemplu, pierdeam în fiecare zi două ore în mijloacele de transport către și înapoi spre casă de la job. Lucrul acesta nu doar că mă obosea, dar răpea timp prețios pe care l-aș fi putut folosi altfel. Desigur că și în mijloacele de transport poți face ceva urmând exemplul de mai sus, dar trebuie să fii atent la stații și adesea stai în picioare, nu ai comfortul banchetei din spate a unei mașini sau scaunului din tren.
Scapi de dresscode și de regulile companiei
Adesea aceste reguli combinate cu un dresscode care nu ți se potrivește te pot face nefericit/ă și cu siguranță nu vei da randament astfel la job. Costumele și ținutele office nu sunt pentru oricine și decât să te topești de cald vara sau iarna de frig, poți sta în propria locuință unde tu alegi ce porți și ce temperatură să fie în cameră.
Îți setezi propriile ore de lucru
Foarte mulți oameni nu dau randament la job pentru că trebuie să se trezească prea devreme și acest lucru îi face să piardă câteva ore bune dimineața încercând să se trezească ajutați de o cană de cafea. Așa sunt și eu, nu pot să mă trezesc înainte de 7 fără a dormi pe mine jumătate de zi și aleg de câte ori am ocazia să dorm până după 10, astfel pot trece direct la muncă și o pot țina așa până spre înserate.
Acestea sunt doar câteva exemple de moduri în care meseria de freelancer te poate ajuta în viitor, dar cu toate acestea, trebuie să ții cont că este și o responsabilitate uriașă și că înainte să renunți la job pentru freelancing trebuie să fii sigur că este ceea ce dorești să faci. Până atunci, dacă le faci pe ambele în paralel o vreme poate fi o lecție bună.
Lasă un răspuns