De ce unii consideră că viitorul este ceva negru și sumbru

viitorul este ceva negru și sumbru

Previziunile cu privire la viitor sunt foarte împărțite și foarte multe văd viitorul ca fiind ceva negru și sumbru. Dar de ce acese opinii și care sunt cauzele? Ei bine, umanitatea a avut din totdeauna o frică de necunoscut și adeasea asociem ceea ce nu știm cu ceva rău cum ar fi o invazie a extratereștrilor sau un scenariu de film gen Terminator.

viitorul este ceva negru și sumbru

Și că tot vorbim de filme, foarte multe persoane consideră că inteligența artificială va evolua atât de mult încât filmele de genul Terminator vor deveni realitate și vom fi distruși de roboți umanoizi care vor controla lumea. Dacă mă întrebați pe mine acest scenariu nu este deloc realizabil, cel puțin nu în următoarea perioadă foarte îndelungată. Desigur, nu avem cum să știm ce se va întâmpla peste mii de ani, dar acum suntem foarte departe de a fi invadați de roboți terminatori supărați pe oameni

Cu terminatorii am rezolvat, dar ce facem cu invaziile extraterestre? Ei bine, dacă ar fi putut lua legătura cu noi sau dacă ne-ar fi putut ataca ar fi făcut-o cu siguranță până acum. Și asta în cazul în care ei chiar există deoarece există și mica posibilitate să fim singura planetă cu ființe vii din Univers. Pe de altă parte noi vorbim de mărime doar referindu-ne la noi. Din punctul meu de vedere extraterestrii pot exista chiar și în praful de pe stradă sau pot fi așa de mari încât să nu ne vadă vreodată.

Ne întoarcem la domeniul SF și vorbim despre drone. Se pre că foarte mulți oameni sunt speriați cu gândul la posibilitatea ca dronele să fie folosite pe post de mijloace de atac și că lumea va fi împânzită de acestea și că nimic nu va mai fi sigur

Alții consideră că nu va mai exista destulă mâncare și că vom muri cu toții de foame. Asta dacă nu vom muri înainte din cauza pandemiilor la care se gândesc alții sau dacă mecanizarea nu ne va înlocui.

După ce am citit aceste posibilități mi-am dat seama că ne facem foarte multe griji cu ce s-ar putea întâmpla rău în viitorul îndepărtat și că ar trebui să ne concentrăm să facem de acum lumea un loc mai bun pentru a contura un viitor fericit și pozitiv penru noi ca specie umană. Din punctul meu de vedere orice scenariu este posibil, dar depinde foarte mult de modul în care vom evolua.

Spread the love

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*