Cum transformi un garaj într-un spațiu de locuit 

Cum transformi un garaj într-un spațiu de locuit 

Ți s-a mărit familia și ai avea nevoie de un spațiu de locuit în plus? În cazul în care casa ta dispune și de garaj, o idee bună ar fi să transformi garajul într-un spațiu de locuit, întrucât ți-ar da posibilitatea să îmbunătățești confortul familiei tale.

Îți spunem mai jos cum să procedezi, iar dacă mai ai nevoie de o sumă de bani cu care să suplimentezi bugetul alocat acestui proiect, solicită un credit nebancar și treci la treabă!

Ce trebuie să iei în considerare înainte de a-ți transforma garajul în spațiu de locuit

Un garaj este un spațiu destinat parcării de vehicule, construit de multe ori în afara casei. Oamenii construiesc garaje independente atunci când nu dispun de spațiu suficient pentru a-l integra sau alipi de casă.

Un astfel de garaj poate fi transformat în așa fel încât să se adapteze și altor scopuri. De exemplu, poate fi transformat într-un spațiu de locuit, în atelier, birou, sală de cinema, de jocuri, de divertisment sau loc pentru ocazii speciale, cum ar fi întâlnirile mari de familie.

Scopul pentru care vrei să transformi garajul influențează stilul și modul de amenajare, precum și bugetul investit.

Dacă te-ai hotărât să transformi garajul într-un spațiu de locuit, atunci trebuie să verifici dacă nu există vreo restricție care să te împiedice să faci asta. Poți să apelezi la un inspector local de construcții pentru a vedea dacă există legi împotriva transformării unui garaj într-un spațiu de locuit care s-ar putea aplica în cazul tău.

Costul transformării garajului în spațiu de locuit

Costul transformării unui garaj independent într-un spațiu cu altă destinație decât cea a adăpostirii vehiculelor diferă în funcție de cât de mult timp vei petrece aici și cu ce scop. Una e să folosești garajul pe post de atelier și alta e să vrei să dormi în acest spațiu. Cu cât vrei să aduci mai multe îmbunătățiri acestui loc, cu atât costurile pentru modificările pe care le vei face vor crește.

În medie, costurile ar putea începe de la 1.000 de euro și pot ajunge chiar și până la câteva zeci, în cazul unei locuințe luxuriante. Cea mai mare parte a bugetului va fi alocată materialelor de construcție și echipamentelor de lucru, în cazul în care vei face singur modificările.

Dacă nu ai cum să te ocupi singur de proiect, bugetul va merge către firma care îl va implementa. Desigur, vei avea nevoie de bani și pentru amenajarea noii camere (mobilier, obiecte decorative etc).

Dacă ai nevoie de o sumă suplimentară, care să te ajute să-ți vezi visul împlinit, poți solicita un credit rapid. Este păcat să nu profiți de spațiul nefolosit pentru a îmbunătăți confortul familiei tale.

Idei de transformare a garajului

Crearea unui spațiu de locuit poate îmbunătăți confortul familiei tale și, chiar dacă nu include toate camerele obișnuite – sufragerie, bucătărie, dormitor, baie – ar trebui să îți ofere confortul necesar.

Ceea ce înseamnă că trebuie să combini eficient estetica și funcționalitatea pentru a crea un spațiu în care să ai destul loc să te desfășori.

Cameră de locuit

Dacă ai nevoie de un dormitor în plus, fie pentru tine sau pentru unul dintre membrii familiei tale, fie pentru oaspeții care rămân peste noapte la tine, garajul poate fi soluția pe care o cauți. Va fi o cameră de locuit, deci trebuie să te gândești la confort, izolare termică și fonică și, nu în ultimul rând, la design.

Asigură-te că ai spațiu suficient pentru mobila esențială, montează o ușă glisantă cu geamuri mari de sticlă, care să ajute la luminozitate, și montează un sistem de încălzire-răcire.

Cam la fel stau lucrurile și dacă vrei să transformi garajul în atelier de creație, birou sau sală de fitness.

Casă de oaspeți

În funcție de dimensiunea garajului tău și de cât de eficient reușești să aranjezi mobila, poți crea în garaj spațiul perfect de locuit. În cazul garajelor înalte, poți crea aici chiar și o mansardă.

În partea de jos poți crea o zonă deschisă, în care să amenajezi baia, zona de zi, de luat masa și o mini bucătărie. În partea de sus, la mansardă, poți amplasa dormitorul. Pentru ca spațiul să pară mai mare, vopsește pereții în nuanțe deschise, alege mobilier deschis la culoare și folosește oglinzi.

Indiferent, însă, de întrebuințarea pe care vrei să o dai garajului, trebuie să știi că se poate. Cu puțin efort, poți crea aici noul tău spațiu preferat.

Spread the love

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*