Cum să rămâi motivat când simți că nu mai poți

Cum să rămâi motivat

Este început de 2020 și cu toții ne gândim la rezoluțiile pe care ni le facem pentru acest an și la lucrurile pe care vrem să le realizăm. Tocmai din acest motiv, astăzi am ales să scriu despre cum să rămâi motivat atunci când când simți că nu mai poți.

Să stai motivat nu e ușor, mai ales dacă treci printr-o perioadă dificilă. Faptul că stai și te lamentezi în continuu nu va rezolva nici una dintre probleme și mai și pierzi timp aiurea. Așa că să te uiți toată ziua la seriale și să mănânci înghețată nu e o soluție, iar în articolul de mai jos vorbim despre câteva soluții.

Folosește frica în avantajul tău

Frica este unul dintre cel mai bun factor de motivație așa că ar cam trebui să te gândești la ce ratezi dacă stai și nu faci nimic. Să spunem că ai rămas fără job și nu mai ai nici un chef să mergi la interviuri. Acum gândește-te că economiile tale sunt pe terminate și dacă nu îți găsești job în următoarea perioadă nu vei mai avea bani de chirie, asta da factor motivațional!

Fii cu ochii pe linia de finish

Foarte multe persoane fac greșeala de a se concentra doar pe planurile pe termen scurt și foarte scurt, dar nu au în vedere planul în întregul lui ansamblu. Adesea lucrurile pe care trebuie să le faci ca să ajungi undeva nu sunt așa de interesante, dar dacă stai tot timpul cu ochii pe linia de final, procesul va fi mult mai ușor. Spre exemplu vrei să slăbești 15 KG și pentru asta ai nevoie de o dietă echilibrată, să renunți la câteva feluri de mâncare preferate și să mai faci și niște sport. Dacă te gândești numai la astea nu vei fi motivat să începi, dar dacă privești în viitor și îți imaginez cum te vei simți și cum va fi viața ta după ce vei slăbi cele 15 KG cu siguranță vei fi mult mai motivat.

Spune cuiva

Este mai greu să te oprești din a face ceva dacă oamenii știu. Continuând cu exemplul mai sus despre slăbit, dacă un prieten apropiat știe că urmezi un plan în acest sens îți va fi mult mai greu să te oprești deoarece așa suntem construiți noi ca oameni, ne e teamă să nu o dăm în bară în relația cu ceilalți și să nu creadă că renunțăm așa de ușor. Tocmai din acest motiv, dacă cineva știe că faci sport, vei fi mult mai motivat să continui.

Spune-ți ție în fiecare zi

Nu doar cu alții trebuie să vorbești și nici nu spun să începi să-ți zici singur pe stradă, dar o altă metodă bună de a te motiva este să-ți reamintești pentru ce faci ceea ce faci. Spre exemplu poți ține un jurnal cu motivele pentru care vrei o schimbare sau să scrii acolo evoluția ta pentru a-ți da seama că lucrurile merg. Spun asta deoarece în anumite domenii, schimbările nu apar imediat și acest lucru este un factor important de luat în considerare atunci când vine vorba de păstrarea stării de motivare.

Alătură-te unui grup

Dacă planurile tale sunt pe termen lung, a face parte dintr-un grup de susținere este o idee excelentă. Nu doar că te va motiva să faci ce trebuie să faci, dar vei avea și suportul celorlalți și poveștile lor de succes. Dar dincolo de acestea vei avea și parte de povești mai puțin bune care să te facă să realizezi că lucrurile nu se întâmplă așa peste noapte și că e nevoie de muncă. Partea bună este că indiferent de povești, dacă sunt de succes sau nu, în interiorul unor astfel de grupuri există o comunitate care să te susțină și să te ajute să transformi aproape orice poveste în una de succes.

Acestea sunt sfaturile mele despre cum să rămâi motivat când simți că nu mai poți. Sper să te ajute în zilele în care ești motivat mai puțin și să reușești să faci tot ce ți-ai propus.

Spread the love

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*