Cum să economisești bani pentru diferite investiții

economisești bani

Pentru a te descurca în viață trebuie să știi cum să economisești bani, dar în același timp să îți permiți să faci activitățile pe car ele dorești și să nu duci lipsa a ceva.

Atunci când ne gândim la viitor, pe lângă faptul că vrem să știm că ne-am trăit viața la potențialul ei maxim, ne gâdim și la investițiile pe care le putem face și la banii pe care îi putem strânge. Oricine își dorește să ajungă la o anumită vârstă și să se vadă împlinit în sensul că să aibă o casă, o mașină și stabilitate financiară.

Dacă te-ai lovit de problema asta probabil ai observat că stabilitatea financiară nu este așa de ușor de obținut și că banii pot fi un stres continuu. Dar ca orice problemă are și o rezolvare. Bineînțeles, nu este general valabilă și în articolul de față vorbim despre metode de economisit care îți permit să salvezi bani pentru viitor.

economisești bani

Trebuie să realizezi pe ce cheltui bani

Cel mai important lucru este acela că trebuie să realizezi pe ce cheltui banii deoarece doar mai apoi poți calcula mai bine bugetele și face economii. În această etapă trebuie să scrii toate cheltuielile pe care le ai și apoi să analizezi ce poți tăia din listele de cheltuieli din lunine viitoare.

Gândește înainte să cumperi

Foarte multe persoane aleg să cumpere fără să se asigure că au banii necesari sau că produsul este ceea ce le trebuie. Astfel, ne trezim cu zeci de telefoane de ultimă generație la câteva luni după lansare deoarece cei care le-au cumpărat nu mai au bani să plătească ratele. Soluția constă într-un research și răspunsul la întrebarea: chiar am nevoie de asta?

Ia cina la job sau acasă

O mare parte din cheltuielile lunare pot fi date de ieșitul prea des în oraș la restaurante unde cina sau prânzul pot să coste chiar de 4-5 ori mai mult decât dacă le-ai prepara tu.

Echipează-ți casa cu un termostat

Nu prea are legătură cu celelalte idei, dar adesea instalația de încălzire consumă mai mult decât trebuie. Prin instalarea unui termostat inteligent poți seta o temperatură decentă pe timpul zilei și seara când vii tu acasă să se facă temperatura dorită. Astfel, înloc să ai 25 de grade non stop, poți avea 16 grade când lipsești de acasă și 25 când vii.

Alte idei interesante, dar pe care am ales să nu le detaliez sunt:

  • cumpără pachete, nu produse singure (sunt mai ieftine);
  • mergi cu transportul în comun la job;
  • folosește-te de avantajele angajatorului (decontare transport, abonament sală, etc.)
  • nu fă credite;
  • cumpără online când ai ocazia;
  • întotdeauna cumpără cu un plan.

Tu economisești bani așa cum ar trebui?

Spread the love

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*