Cum să ai grijă copaci

copac

Dacă ai un teren undeva la curte cu siguranță că vrei să ai și o priveliște încântătoare atunci când îți bei dimineața cafeaua. În cazul în care și definiția ta de priveliște încântătoare este să vezi cât mai multă verdeață în jur, atunci ai nimerit în locul potrivit și vom vorbi despre cum poți avea grijă de copacii din curtea sau grădina ta.

Ai grijă unde plantezi

Primul pas este să alegi locul în care vrei să se afle copacii pe care îi plantezi și să te asiguri că acela este climatul necesar de care ei au nevoie. De asemenea, dacă îi plantezi pe un teren inițial gol și ai în plan să construiești o casă acolo trebuie să ai grijă ca aceștia să nu fie prea aproape de casă altfel riști ca rădăcinile acestora să afecteze fundația. Pe de altă parte, și rădăcinile au nevoie de spațiu pentru a se extinde și a oferi nutrienții necesari de care ramurile și trunchiul au nevoie.

Verifică-i periodic

Trebuie să verifici copacii periodic, iar timpul recomandat între verificări este de obicei 6 luni, dar desigur că poate să difere de la specie la specie.

În procesul de verificare trebuie să ai în vedere faptul că trebuie să te uiți la toate aspectele care nu par în regulă: paraziți, ramuri uscate și diferite boli ale copacilor (și aici în funcție de specie).

În cazul în care observi că ceva este în neregulă trebuie să acționezi prompt.

Fertilizează solul

Copacii din afara pădurilor au nevoie de fertilizare deoarece nu există un ecosistem ca cel al pădurii ca să le ofere acest lucru. Așadar, trebuie să ai grijă ca periodic să fertilizezi solul din jurul copacului pentru a-l ajuta să se dezvolte.

Cât de mult trebuie să-i uzi

Nu există o regulă principală în afara de cea de a uda copacul imediat după plantare. Cu toate acestea, trebuie să iei în calcul udarea acestuia mai des pe timp de vară deoarece atunci este perioada în care solul este uscat.

În concluzie, copacii nu sunt chiar greu de îngrijit și au nevoie doar de o parte din atenția ta pentru a duce o viață frumoasă

Spread the love

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*