Cum ne alegem drumul in viata si in cariera

Cum ne alegem drumul in viata si in cariera

Cei care isi aleg drumul in viata, trebuie sa o faca cu sufletul, cu determinare, cu pasiune si responsabilitate, astfel vor studia cu placere si vor putea face performanta. Cei care se vor familiariza din timp cu domeniul pe care vor sa-l studieze si mai tarziu sa il practice, vor avea sansa sa isi gaseasca mai repede un loc de munca care sa-i satisfaca atat din punct de vedere financiar, cat si sufletesc. Parintii, profesorii sau, mai nou, consultantii de cariera, trebuie sa isi puna intrebarea daca, domeniul de studiu este in concordanta cu personalitatea si nevoia viitorului student. Alegerea neavizata a unui domeniu de studiu, poate produce frustrare, stres, neimplinire, putand ajunge chiar si la depresie.

Aceasta alegere importanta, nu trebuie sa se faca in graba, fortat, din obligatie, ca aduce venituri insemnate sau ca urmare a unui trand. Profesionistii adevarati si de succes, practica meseria pentru care au vocatie, pasiune si pentru care s-au pregatit.

In topul celor mai cautate facultati din Bucuresti, au fost cele care aveau specializarile Medicina, Informatica, Limbi Straine Afaceri, Comunicare, Marketing, cat si cu specializari din domeniul Securitatii sau Maritim.Cele mai cautate, ca in fiecare an, sunt Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) „Carol Davila”, Academia de Studii Economice din Bucuresti cu specializarile din cadrul facultatatii de Cibernetica si la specializarea Informatica Economica si Universitatea Politehnica din Bucuresti, cu specializarea Automatica si Calculatoare.

La Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, specializarea Limbi Moderne Aplicate, a fost cea mai cautata, la Facultatea de Administratie si Afaceri, printre specializarile cele mai cautate au fost Marketing si Administrarea Afacerilor  iar in cadrul Facultatii de Geografie, cele mai ravnite specializari sunt: Geografia Turismului si Hidrologie-Meteorologie.

De asemenea, o alta facultate care are si va avea cea mai mare cautare este Matematica si Informatica, datorita specializarilor Calculatoare si Tehnologia Informatiei si Informatica iar  Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii are ca cele mai cautate specializari Publicitatea si Jurnalismul.

Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza“ din Bucuresti, se mandreste cu Facultatea de Pompieri, Facultatea de Politie de Frontiera si Facultatea  de Politie – specializarea Ordine si Siguranta Publica, Penitenciare iar la Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative (SNSPA), concurenta cea mai mare a fost la Facultatea de Management.

Spread the love

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*