Cum faci ca timpul să treacă mai repede la job

Cum faci ca timpul să treacă mai repede la job

Vine o perioadă în viața fiecăruia când simte că timpul începe să treacă din ce în ce mai greu la job și nu mai este mulțumit deloc de actualul loc de muncă. În condițiile în care nu ai cum să pui o demisie pe masa șefului, poți lucra la atitudinea și comportamentul tău pentru a face dintr-o situație mai puțin bună una care să te satisfacă din punct de vedere profesional și personal.

Întreabă de beneficii

Adesea există beneficii pe care angajații nu le revendică de la angajatori. Printre aceste beneficii se numără decontare transport, diverse cursuri plătite, dar și tichete de vacanță sau masă.

Profită de pauze

Foarte multe persoane uită că nu trebuie să muncească în continuu și nu profită de pauza de masă, dar și de cele pentru relaxare. Astfel, nu ești obligat să stai 8h cu ochii în calculator și poți lua o oră pauză pentru masa de prânz, dar și scurte pauze de câteva minute din oră în oră pentru a ieși pe balcon ca să-ți odihnești ochii.

Spune ce te deranjează

Adesea problemele grave pentru tine pot fi probleme minore pentru colegi sau șefi și aceștia nu vor încerca să le rezolve. Astfel, dacă există ceva ce te deranjează ar trebui să spui exact ce și sigur se va găsi o cale de rezolvare.

Cere ajutorul

Dacă primești task-uri pe care nu le poți rezolva sau care ocupă mai mult decât timpul alocat nu ezita să ceri ajutorul și să aduci la cunoștință faptul că timpul alocat pentru acel task nu este suficient.

Oferă ajutorul

Dacă te afli de partea cealaltă a baricadei și ai rămas fără lucruri de făcut, în loc să te uiți pe pereți să te plictisești poți întreba colegii dacă au nevoie de ajutor. Cu siguranță nu te vor uita și acel ajutor se va întoarce și când ai tu un volum prea mare de muncă.

Amintește-ți că ai și alte variante

Dacă actualul job nu te poate face fericit/ă în nici un fel, nu uita că este dreptul tău să cauți în altă parte și să ceri ceea ce ți se cuvine.

Hobby-uri

Ultimul punct de pe listă se referă la faptul că nu trebuie să trăiești doar pentru job pentru că dacă programul de la 8 la 5 este tot ceea ce ai nu vei fi feticit/ă. Caută lucruri care te fac fericit/ă pe care să le faci după job și astfel vei aprecia mai mult lucrurile din viața ta.

Spread the love

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*