Cum arată mașina viitorului și ce va putea face

mașina viitorului

De curând am dat de clipul din articol care vorbește despre mașina viitorului și face un top 5 al celor mai promițătoare proiecte despre mașini ale viitorului. Vă recomand și vouă să dați un play ca să vedeți despre ce vorbes în continuare și ca articolul să aibă mai mult sens.

Se pare că acest concept de mașină a viitorului se învârte în jurul ideii de inteligență artificială și nici măcar nu va mai fi nevoie de un șofer pentru a o conduce. Odată cu ideea aceasta de inteligență artificială putem spune că se vrea o automatizare a întregului sistem și există dorința de a elimina greșelile umane din trafic. Astfel, mașinile vor fi conectate între ele și nu va mai fi nevoie de semne de circulație sau semafoare, acestea vor putea calcula pur și simplu cum să treacă una după cealaltă astfel încât traficul să nu se aglomereze și toată lumea să ajungă în timp optim la destinație.

Întrebarea pe care o ridică pentru mine acest sistem este ce faci facă prioritatea va fi dată de banii pe care îi ai? Astfel mașina, desi proprietate personală, se va ghida după un anumit de reguli stabilite de sistem, dar sistemul poate oferi un timp mai scăzut cuiva care plătește mai mult pentru a ajunge la destinație mai repede.

Deși în clipul de mai sus există și mașini care nu sunt realizabile în momentul de față din punct de vedere tehnic, la cum evoluează tehnologia în ultima vreme, s-ar putea ca în viitor să avem surprize foarte interesante pe partea de evoluție a mașinilor inteligente.

Cel mai interesant mi se pare faptul că aceste mașini încearcă să se dezvolte în jurul unui design unic și foarte modernist, iar în ceea ce privește modul de utilizare, trendul este de a dori o mașină care să nu meargă doar pe asfalt, ci să poată pluti și pe apă în același timp, dar să își poată lua și zborul dacă situația necesită asta. Trecând peste problemele evidente care pot apărea dacă două mașini își iau brusc zborul în trafic, este foarte interesant acest trend de evoluție și ar rezolva o mare parte din problemele date de trafic.

Combinând acest tip de tehnologie cu inteligența artificială alături de eliminarea erorilor umane din ecuație rezultă într-o flotă de milioane de mașini care se pot conecta unele la acelelalte pentru a îl duce pe proprietar la destinație. Bineînțeles, pentru a ajunge la nivelul acesta s-ar putea să treacă poate chiar sute de ani sau încă o mie, dar și avioanele erau de domeniul SF nu cu mult timp în urmă.

Spread the love

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*