Atunci când spui proiecte casă te poți gândi la diferite proiecte pe care le poți face singur acasă, dar și la proiecte pentru construcția unei case. În acest articol vorbim despre acele proiectele de casă cu ajutorul cărora urmează să construiești clădirea căreia îi vei spune casă.
Construcția casei este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poate face o persoană într-o viață deoarece este un proiect amplu care determină într-o anumită măsură confortul pe care acea persoană în va avea în viață. Sau cel puțin pe durata șederii sale în acea casă.
Să construiești o casă nu este un lucru simplu și majoritatea persoanelor se sperie doar de ideea de a sta câteva luni în șantier. Cu toate astea, câteva luni de planificări este un preț mic pentru ceea ce poți câștiga dacă alegi proiectul de casă care ți se potrivește și ajungi să locuiești în casa visurilor tale.
Planifică în funcție de buget
Este acceptabil să depășești bugetul stabilit inițial cu 5-10%, dar dacă depășești foarte mult te vei trezi în diferite situații neplăcute precum rate pe care nu pe poți plăti și împrumuturi care îți vor face casa un chin. Vei vedea că vorbesc mai jos despre casa perfectă și explic de ce aceasta nu există.
Trebuie să construiești exact atât cât îți permite bugetul pentru a te asigura că vei avea o casă terminată în cel mai scurt timp posibil și că nu vei sta ani cu ea la roșu sau în construcție.
Pornește la drum cu o idee despre cum vei folosii spațiile din casă
Nu este indicat să construiești fix cât ai nevoie pentru că viitorul este incert și te poți trezi la un moment dat că ai nevoie de o cameră în plus. Cu toate astea, mai rău este să construiești mult mai mult decât ai nevoie deoarece în acest fel vei rămâne cu multe spații nefolosite și facturile la căldură vor crește.
Construiește o casă cu un design adaptat zonei
Atunci când iei în considerare construirea unei case, trebuie să te adaptezi oarecum zonei deoarece o casă ultra modernă la exterior nu se va integra foarte bine într-un peisaj dintr-un sătuc de la țară la fel cum o casă tradițională nu se va integra așa de bine într-o zonă de oraș ultracentrală.
Concentrează-te pe planul casei
Uneori nu trebuie să planifici fiecare detaliu dinainte de a începe construcția casei deoarece designul interior nu este tot una cu planul casei. Dacă managementul camerelor este făcut așa cum trebuie, tot ce trebuie să faci după ce este casa gata este să angajezi un designeri interior sau să mergi pe instinct și să cumperi lucrurile pe care ți le dorești și crezi că se potrivesc cel mai bine în spațiul pe care îl ai.
Desigur, ajută foarte mult să ai o idee bine conturată legată de ceea ce vrei să faci cu spațiul respectiv în sensul în care poți face un plan cât mai corect a-l casei dacă știi clar, spre exemplu, că dorești să ai o sufragerie, două dormitoare, o cameră pentru birou, una pentru oaspeți, 3 băi și o cameră pentru antrenamente. Felul în care decorezi aceste camere contează mai puțin în această etapă a proiectului și sfatul meu este să construiești raportându-te la vechea casă pe care ai avut-o în ceea ce privește mărimea încăperilor. Dacă un dormitor de 3 pe 3m a fost suficient pentru tine, cu siguranță va fi suficient și în noua casă.
Casa perfectă nu există
Pleacă la drum cu ideea că nu există o casă perfectă pentru toată lumea, ci există casa care îți îndeplinește cele mai multe nevoi, pe aceea trebuie să o alegi. Fiecare proiect de casă vine cu plusurile și cu minusurile sale și uneori trebuie să faci și compromisuri pentru a ajunge la o concluzie, mai ales dacă terenul sau planul de urbanism al zonei nu permite să construiești exact așa cum ți-ai dori. Până la urmă și autorizația de construcție este emisă luând în considerare anumiți factori și un exemplu clar ar fi că nu poți face o casă cu etaj dacă zona în care ai teren nu permite acest lucru.
Desigur, aceste minusuri pot fi reduse foarte mult în momentul în care alegi să colaborezi cu o firmă de arhitectură sau cu un arhitect bun care știe cum să adapteze planul să se plieze cât mai bine pe nevoile tale.
Cum te asiguri că proiectul de casă iese cum îți dorești
Există câțiva pași suplimentari pe care îi poți face pentru a te asigura că toate proiectele pe care vrei să le faci vor ieși cât mai bine. Fie că vrei o casă la roșu sau o casă la cheie, așa cum ziceam mai sus, trebuie să iei în calcul modul în care dorești să folosești încăperile pentru a te asigura că ele îți va oferi tot ce ai nevoie.
De asemenea, este important să te decizi asupra tipului de casă pe care ți-l dorești, uneori poate diferența dintre parter și mansardă și parter plus etaj nu pare ceva important, dar dacă analizezi diferențele vei observa că nu sunt de ignorat.
O altă variantă este să te consulți cu un architectural designer atunci când urmează să faci un proiect pentru casă deoarece acesta te poate îndruma spre cea mai bună compartimentare a încăperilor luând în calcul nevoile tale.
Articolul este în continuă dezvoltare. Așadar, salvează-l la favorite și data viitoare când îl vei accesa, șansele ca noi să adăugăm mai multe idei de a te asigura că iei decizia bună în ceea ce privește construirea casei visurilor tale sunt mari.
Întrebări frecvente despre proiectele pentru casă
Cât costă proiectul unei case
Prețul proiectului unei case este influențat de zona și mărimea locuinței. Cu toate acestea, un preț mediu este de 50lei/metru pătrat.
Ce acte ai nevoie pentru a face un proiect pentru casă
Ai nevoie de cadastru, certificat de urbanism și studiu geotenic. Cu toate astea, există firme care pot cere acte în plus, dar și firme care cer doar cadastru și certificat de urbanism.
Lasă un răspuns