Cele mai comune greșeli pe care le faci când te epilezi

Cele mai comune greșeli pe care le faci când te epilezi

Chiar dacă ai câțiva ani buni de experiență în îndepărtarea părului nedorit de pe corp, asta nu înseamnă că nu poți face unele greșeli, cele mai multe dintre ele fără să le realizezi. Din păcate, acestea nu doar că fac epilarea mult mai dureroasă, dar sunt și principal cauză pentru care te confrunți cu iritații, arsuri, fire de păr crescute pe sub piele, sau chiar unele infecții cutanate. De aceea, am decis să îți prezentăm cele mai frecvente greșeli pe care le fac femeile atunci când se epilează, pentru a fi ceva mai atentă și în viitor.

Uiți de exfoliere

Este cea mai comună greșeală pe care o fac majoritatea femeilor. Indiferent dacă alegi să scapi de părul în exces de pe corp folosind aparatul de ras, ceara epilat, epilator, cremă, întotdeauna înainte trebuie să îți exfoliezi pielea. Această procedură nu doar că te va ajuta să scoți la suprafață firele crescute pe sub piele, va îndepărta celulele moarte, dar la final, după ce ședința de epilat s-a încheiat, vei observa că ai pielea mult mai fină. Cu atât mai mult cu cât este vară, nu trebuie să uiți niciun moment că trebuie să exfoliezi pielea înainte de epilat.

Te epilezi dimineața

Cu siguranță nu te-ai gândit până acum că momentul zilei în care te epilezi este atât de important. De fapt, chiar contează, iar dacă până acum preferai să scapi de părul nedorit de pe corp dimineața, după ce vei citi explicațiile următoare vei renunța să o mai faci. Personalul de specialitate de la un salon de înfrumusețare știe că în timpul somnului, picioarele noastre se mai umflă puțin, și de aceea unele fire de păr, mai subțiri și mai mici sunt mascate. Prin urmare, nici măcar epilatorul sau ceara la cutie pe care o folosești de obicei nu vor reuși să le îndepărteze. De aceea, cel mai bine este să programezi ședința de epilat seara, și vei observa că părul este mult mai ușor de îndepărtat, și nici nu ai parte de atât de multe iritații.

Te epilezi cu lama în timp ce faci baie

Din nou, o practică frecvent întâlnită, pentru că avem impresia că dacă procedăm astfel, reușim să facem două lucruri deodată. De fapt, este total greșit, pentru că apa fierbinte dilată mult porii, iar epilatul nu va mai fi atât de eficient. În plus, drept bonus nedorit, te poți alege și cu ceva iritații, tăieturi, și chiar foliculită.

Nu respecți instrucțiunile de utilizare

Această greșeală se întâmplă la persoanele care aleg să scape de părul nedorit de pe anumite porțiuni ale corpului folosind o cremă depilatoare sau ceara de epilat. Niciodată nu lăsa crema să acționeze mai mult decât scrie pe ambalaj, pentru că nu vei face să crească mai greu firul de păr. În plus, ingredientele care intră în compoziția acestui produs sunt unele destul de agresive pentru piele, așa că riști să te confrunți cu unele afecțiuni cutanate. De asemenea, aceeași greșeală se întâlnește și în cazul în care se folosește ceara. Prin urmare, recomandarea noastră este una simplă: respectă întotdeauna întocmai instrucțiunile producătorilor, și pielea ta va arăta perfect!

Faci baie imediat după ce te epilezi

Nu rezolvi nimic dacă faci baie imediat după ce ai încheiat ședința de epilat. Dimpotrivă, te vei confrunta cu iritații, înroșirea pielii, chiar durere. Cel mai bine este să aștepți măcar două ore după ce ai îndepărtat părul nedorit de pe corp, și apoi totul va fi perfect. Nu uita că ai nevoie și de o loțiune hidratantă special creată pentru a fi folosită după epilat.

Spread the love

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*