Oamenii care poarta mereu o carte cu ei nu se putea plictisi vreodata. Indiferent ca suntteti in autobuz, in pauza de masa, sau intr-o plimbare iubitorii de lectura vor sti mereu cum sa scape de grijile cotidiene si sa evadeze din mica rutina. Daca simtiti cu adevarat nevoia aprofundarii in lectura, atunci lasati-va purtati de recomandarile noastre. In acest sens, am compliat o lista cu cateva carti pe care merita sa le cititi cel putin o data in viata. Sunt carti extrem de benefice atat pentru dezvoltarea personala, cat si carti motivationale.
Totul despre dragoste
Suntem invatati sa ne gandim la iubire si sa o asociem cu ceea ce se intampla in viata noastra. Este o experienta magica, dar cu totul pasiva. Iubirea este o alegere pe care trebuie sa o facem cu totii in viata si nu este aproape la fel de abstracta sau evaziva asa cum multi dintre noi am ajuns sa credem. Cartea aceasta nu numai ca exploreaza rolul iubirii in viata noastra si modul in care cultura noastra si-a denaturat sensul, ci ne ghideaza – cu definitii si exemple clare – spre o mai buna intelegere a modului de cultivare a acesteia. Daca v-ati intrebat vreodata de ce unele relatii sunt testul timpului in timp ce altele se destrama, ar trebui sa cititi aceasta carte.
Desert Solitaire
Niciun autor nu a incapsulat si a sarbatorit sud-vestul american mai captivant decat Edward Abbey. In aceasta lucrare autobiografica, Abbey cronicizeaza timpul si reflecta asupra peisajului, culturii, politicii, turismului, facand acest lucru cu un amestec unic de farmec ornamental si descriere uluitoare. Desi asezat in sud-vestul sau iubit, Desert Solitaire surprinde frumos si aratos esenta americanului in aer liber.
Rusine
Intr-o dupa-amiaza, in timp ce vorbeam cu un prieten despre carti, m-am intrebat cum sa descriu cel mai bine experienta mea de a citi. Nelinistea si suspansul sunt acolo de la inceput, facute cu atat mai puternice prin controlul si utilizarea limbajului corpului si niciodata nu inspirati adanc pana nu se termina. Setata in Africa de Sud moderna, cartea ilustreaza cum este sa te confrunti personal cu prejudecati profunde. Prejudecati de gen, sex, clasa sociala si rasa. Departe de a fi o diatriba corecta din punct de vedere politic, acest roman se refera la modul in care ne descurcam, la modul in care supravietuim ca oameni si il obliga pe cititor sa reflecte asupra a ceea ce pare la inceput o realitate greu de inchipuit.
Lasă un răspuns