Ce trebuie să știi înainte să începi un Startup

începi un Startup

Crezi că este ușor să începi un startup? Conform unor studii, 8 din 10 startup-uri se închid în primele 18 luni de funcționare din diferite cauze, dar aceste probleme pot fi rezolvate cu niște întrebări bine puse înainte de deschidere.

Startup

Este ideea facerii destul de simplă?

Se spune că dacă nu poți să explici ceva simplu nu cunoști subiectul destul de bine și este adevărat. Pentru a avea succes nu trebuie să reinventezi roata ci să începi cu ceva simplu și să crești o dată cu succesul companiei. Astfel, o aplicație care să facă ecuații complexe va trebui întâi să știe să facă adunări și scăderi.

Aduci ceva nou sau mai bun pe piață?

Dacă există zeci de afaceri ca cea pe care vrei să o deschizi și vei oferi aceleași servicii la aceeași calitate și preț, succesul se va lăsa așteptat și șansele ca el să apară sunt minime. În schimb încearcă să te nișezi pe ceva unde nu există concurență mare sau undeva unde există concurență, dar să oferi un produs mult mai bun, la același sau diferență mică de preț.

Cât timp va trece până vei ave profit?

Afacerile la început de drum nu pot genera profit deoarece există multe cheltuieli. Cu toate astea, planul tău trebuie să specifice momentul în care vei genera profit și să te asiguri că până în acel moment poți acoperi toate cheltuielile cu ușurință și că ai bani puși deoparte în caz că apar și cheltuieli neașteptate.

Ai prezentat ideea prietenilor și familiei?

Familia și prietenii vor fi primi susținători atunci când începi un Startup chiar dacă nu vor fi și primi care cumpără. Important este însă faptul că poți obține o părere despre ceea ce urmează să faci și eventuale idei de îmbunătățire. Desigur, fiindcă îți sunt prieteni, vor fi mai îngăduitori și probabil nu-ți vor spune pe șleau dacă afacerea nu e bună, dar orice dubiu din partea lor trebuie să te preocupe și să investighezi mai mult situația pentru a fi sigur că lansezi pe piață un produs care îți va aduce profit.

Spread the love

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*