Ce tipuri de cuțite regăsim într-o bucătărie profesionistă?

Ce tipuri de cuțite regăsim într-o bucătărie profesionistă?

În momentul în care vine vorba despre gătit, bucătăria a ajuns să fie dusă la rang de artă de un număr tot mai mare de persoane, iar ustensilele utilizate în timpul gătitului și modul în care acestea sunt folosite pot face cu ușurință diferența între un bucătar obișnuit și unul de înaltă clasă.

In privinta echipamentelor și a ustensilelor pe care le regăsim într-o bucătărie și pe care le utilizăm în fiecare zi, cu siguranță cuțitele sunt cele mai importante instrumente pe care le avem la îndemână. Având în vedere că există o multitudine de tipuri de cuțite pe care le putem găsi pe piață în acest moment, în cadrul acestui articol vom discuta de cele care sunt potrivite pentru fiecare operațiune în parte.

Atunci când vorbim despre cuțite profesionale, trebuie să știm că există câte unul pentru fiecare tip de aliment pe care urmează să îl tăiem și este important să știm în ce moment trebuie utilizat fiecare.

Acestea fiind spuse, vom întâlni într-o bucătărie diferite tipuri de cuțite, specializate pentru a tăia carnea, legumele, peștele, fructele, pâine și altele. Pentru a ne asigura că preparatul nostru vă arăta perfect la final și că vom obține rezultatele scontate, trebuie să ne asigurăm că cunoaștem modul de utilizare al fiecărui produs.

În funcție de tipul de cuțit despre care este vorba, acestea au caracteristici specifice care le fac foarte ușor de recunoscut și în același tip influențează în mod direct felul în care pot fi utilizate.

  • Cuțitul de pâine are o muchie lungă și ascuțită și prezinta zimți rotunjiți în partea inferioară.
  • Cuțitul de peste este foarte lung și subțire și trebuie să fie foarte bine ascuțit pentru a putea fileta corect peștele.
  • Cuțitele de carne au o multitudine de forme, în funcție de tipul de carne pe care îl tăiem și de modul în care trebuie porționată.
  • Nu în ultimul rand, cuțitele utilizate pentru tăierea legumelor și fructelor ne ajută să ne facem treaba mult mai rapid și ușor, pentru a putea tăia alimentele diferite forme și moduri, în funcție de preparatul pe care urmează să îl pregătim.

Așa cum am menționat anterior, în cadrul oricărei bucătării de restaurant vom găsi o multitudine de cuțite profesionale, acestea fiind de înaltă clasă, așa încât să poată satisface toate cerințele. Insă, întotdeauna există anumite cuțite de bucătar, care sunt cea mai importantă ustensilă din întreagă bucătărie, pe care nimeni înafara acestuia nu are dreptul de a le utiliza și care cu siguranță vor ieși în evidență.

Setul de cuțite bucătar sunt în general forjate dintr-o singura bucata de metal, sunt mult mai grele și mai scumpe decât cele obișnuite, dar suporta un grad de uzură mult mai ridicat, ceea ce le transforma în cea mai versatila piesa din întreagă bucătărie și au o muchie mult mai tăioasă decât cuțitele obișnuite, perfectă pentru sarcinile zilnice cu care ne putem întâlni.

Acestea prezintă o lamă lungă și lată, cu o muchie lată, foarte ascuțită și cu un vârf foarte ascuțit. Aceste cuțite sunt utilizate pentru o varietate mare de produse, deoarece lama curbată a unui astfel de cuțit îl face foarte ușor de folosit și îi permite să se balanseze cu ușurință pe planșeta de tocat, ceea ce îl transformă în instrumentul perfect atunci când este vorba despre tăierea rapidă și corectă a unor legume sau fructe în cuburi de mici dimensiuni

Cu cât zona tocului este mai largă, cu atât nivelul de presiune la care cuțitul poate să reziste este mai mare, ceea ce înseamnă că vom putea tăia orice tip de alimente, indiferent de duritatea sau mărimea acestora.

Spread the love

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*