Cand e cazul sa te gandesti la o schimbare in cariera

Cand e cazul sa te gandesti la o schimbare in cariera

Vine un moment in viata oricui cand nu mai e fericit/a cu actualul loc de munca si simte ca este momentul sa faca un pas inainte in cariera. Deci, cand e momentul sa schimbi jobul?

Ceea ce faci nu iti mai aduce satisfactie profesionala

In nici un caz nu vrei sa ajungi sa lucrezi ani intr-un domeniu care nu te mai face fericit/a. Poti incerca joburi de tranzitie, sa te inscrii la un curs sau sa inveti lucruri noi si sa faci ceva pe langa job. Mai tarziu, ceea ce iti place se poate transforma intr-un proiect personal care iti va aduce multi bani.

Te plafonezi si simti ca nu inveti nimic nou

Cel mai rau lucru este sa te limitezi si sa nu incerci sa faci ceva nou. Nu poti trai o viata stiind ca nu exista o pozitie pe care poti avansa. Bineinteles, sunt si oameni care doresc sa faca acelasi lucru toata viata si sunt fericiti cu asta, dar daca ai ajuns sa citesti acest articol o sa presupun ca jobul actual nu te mai multumeste. Ideea principala este sa cauti un job unde inveti zilnic lucruri noi si unde ai oportunitati de a participa la diferite cursuri si traininguri.

Mediul de lucru este unul toxic

Daca se cer foarte multe ore peste program, iar colegii nu sunt deloc prietenosi cu tine, nimic altceva nu mai conteaza si ar fi cazul sa schimbi jobul si sa cauti un mediu placut care sa te faca sa te simti relaxat/a.

Salariul nu-ti mai satisface nevoile

Lucrezi la o firma micuta, esti bun/a pe ceea ce faci, dar firma nu isi permite sa te plateasca mai mult. Ei bine, este timpul sa cauti un job pe o pozitie similara la o alta firma care te poate plati mai mult. In cazul acesta probabil vei primi si responsabilitati suplimentare si salariul va creste.

Nu ai oportunutati de avansare

Asa cum ziceam si mai sus, sa lucrezi intr-o firma unde nu poti trece de un anumit stadiu este putin frustrant. Nu va dura mult pana cand vei incepe sa te duci la job tot mai obosit/a si cu cat mai putin chef de a face ceva. Solutia este sa cauti o firma mai mare unde exista posibilitati de promovare.

Spread the love

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*