Camine batrani Bucuresti confortabile ca in statele civilizate

Camine batrani Bucuresti confortabile ca in statele civilizate

Un batran este mai expus pericolelor decat un copil. Stiti de ce?

Copilul este supravegheat permanent de cineva, pana devine adult: de parintii lui, de fratii mai mari si de bunici, de bona (daca familia isi permite acest lucru) si mai tarziu de catre educatori.

Dar ce poate face o persoana in varsta, careia i-au scazut puterile, care uita unde si-a pus medicamentele si cheia de la casa?

Mi se rupe sufletul de cate ori aud ca netrebnicii intra peste batrani si ii terorizeaza sa le ia toti banii. Se incearca multe strategii pentru pacalirea persoanelor in varsta, tocmai de aceea au nevoie de protectie.

Cum te-ai simti sa afli ca bunica sau mama ta a fost batjocorita si jefuita si din cauza aceasta a trebuit sa ajunga urgent la spital?

Sunt situatii in viata in care nu poti sa ii impaci si pe cei dragi si sa iti construiesti si tu viitorul. Ai o mama singura si bolnava intr-un sat in care mai sunt 2-3 familii. Este frumos, dar totul este rupt de lume si acolo nu ai avea cum sa castigi bani.

Se exclude mutatul tau in casa ei, mai ales daca nu are nici electricitate si internet. Ai adus-o la oras, dar se sfieste si sa stea la masa cu voi. I se pare ca nu mananca elegant si ca va incurca.

In plus, se bucura de nepoti, ii iubeste, dar nu suporta sa stea permanent in galagia pe care o fac ei.

Ofera-i mamei tale o batranete linistita si zile fericite intr-unul din acele camine batrani Bucuresti de lux si viziteaz-o in fiecare saptamana!

Un loc distins, asa cum este caminul de batrani din Pipera sau din Voluntari, este greu de descris in cuvinte, fiindca imposibil sa nu se omita ceva din oportunitatile pe care le au batranii in acest loc. Aproape ca nu stii cu ce sa incepi. Toate aspectele sunt la fel de importante:

  • -conditiile de cazare
  • -activitatile de relaxare
  • -incurajarea socializarii
  • -mancarea evaluata cantitativ si calitativ
  • -ingrijirea
  • -supravegherea
  • -respectul.

Si acum sa discutam pe rand despre fiecare, desi multe dintre particularitatile mentionate mai sus se completeaza reciproc.

Conditiile de cazare sunt ca la un hotel de lux. Camerele nu sunt cu multe paturi, asa ca batranului i se respecta intimitatea. Ca sa nu ii fie teama sa se aseze pe pat, la venirea lui in camin i se da o saltea sigilata, lenjeria este schimbata, totul este imaculat.

Curatenia se mentine prin eforturile personalului peste tot: pe holuri, in baie, in curte si in gradina, in camere, in salile de sport si de socializare, in biblioteca, la piscina si evident la bucatarie si in sala de mese.

Batranul nu trebuie sa mai munceasca pentru intretinerea casei si sa faca eforturi supraomenesti ca nu ii ajung banii.

Toate acestea au fost lasate la poarta caminului. Aici bunicul sau bunica, mama sau tata sunt musafiri de onoare, tratati cu mult respect de catre oamenii care au mai lucrat cu batranii si poseda si experienta si pregatire profesionala.

Activitati de relaxare reprezinta o sintagma necunoscuta pentru multi dintra bunici. Unii dintre ei considera ca se relaxeaza si ca se mentin in forma, daca la 70-80 de ani duc vaca la pascut, se duc la prasila sau la fan si fac greseli care le pot fi fatale. Oricate avertismente s-ar face la televizor sa se evite statul in soare intr-un anumit interval, lor nu le pasa si declara raspicat ca nu isi lasa pamantul nelucrat.

Saptamana trecuta mi-a povestit o doamna cu care am calatorit cu microbuzul la Bucuresti ca a fost la mama ei, unde a stat 30 de zile, fiindca a lucrat in ploaie si a racit ingrozitor. Vazand ca nu se descurca singura, a sunat-o pe fiica ei sa vina sa o ajute. Doamna era contrariata ca mama ei nu renunta niciodata la munca. Are peste 90 de ani si cu toate acestea nu a lasat sapa si furca din mana.

Aici la caminele de batrani, bunicii care sunt in putere se pot plimba prin curtea caminului, pot face sport in sala special amenajata pentru ei si pot inota in piscina. Pot intra in piscina si cei care nu stiu sa inoate, sa se bucure de apa si sa se racoreasca. La sala de socializare se pot intalni batrani din camere diferite sa joace o partida de sah sau de tintar si sa discute pe diferite subiecte. Cartile imprumutate de la biblioteca se pot citi in camera, in curte sau in sala de lectura.

Camine batrani Bucuresti confortabile ca in statele civilizate

Interactiunile permanente ale bunicilor sunt pretexte de socializare care nu ii pun in pericol, fiindca nu intra in contant cu necunoscuti.

Bunicii sunt hraniti sanatos si bine in caminele de batrani Senior-center. Bine inseamna echilibrat si cat mai sanatos cu putinta.

Ingredientele folosite sunt proaspete si de calitate premium, modul in care se lucreaza este igienic.

Oamenii beneficiaza de trei mese principale pe zi si de doua gustari in cantitati suficiente sa se simta satuli. Cu ocazia sarbatorilor, meniul este unul adecvat, iar zilele de nastere ale batranilor sunt marcate corespunzator.

Ingrijirea, supravegherea si respectul sunt permanente aici, iar lucrul acesta reprezinta de fapt usurarea de toate ingrijorarile pricinuite de parintele pe care l-ai lasat singur si lipsit de putere in casa lui.

Este asa de bine sa stii ca persoana care ti-a dat viata este inconjurata de oameni cumsecade care au grija de ea cu responsabilitate si ca nimic rau nu i se poate intampla!

Spread the love

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*