Avantajele si dezavantajele noilor tehnologii

Avantajele si dezavantajele noilor tehnologii

Astazi, tehnologia este foarte importanta, deoarece este folosita pentru aproape orice si ca orice, tehnologia are avantaje si dezavantaje. In lumea de azi, oamenii nu pot trai fara tehnologii precum televizoare, telefoane mobile, computere si altele. Aceste tehnologii au luat incet un rol esential in viata de zi cu zi a oamenilor si a fi fara ele ar fi de neimaginat pentru unii dintre noi. Pentru a intelege tehnologia, trebuie sa stim ce ofera in termeni de avantaje, dar si dezavantaje.

Avantajele tehnologiei

In primul rand, evolutia tehnologiei este benefica pentru oameni din mai multe motive. La nivel medical, tehnologia poate ajuta la tratarea mai multor persoane bolnave si, prin urmare, la salvarea multor vieti si la combaterea virusurilor si bacteriilor foarte daunatoare. Inventia computerului a fost un punct foarte important. Comunicarea este astfel imbunatatita, iar companiile pot comunica mai usor cu tarile straine. Cercetarea este de asemenea simplificata.

Pentru companii, progresele in implementarea tendintelor tehnologice strategice ii ajuta sa economiseasca timp si, prin urmare, bani. Schimburile sunt mai rapide mai ales cu internetul. Vanzarile si achizitiile sunt acum facilitate si posibile la nivel mondial. Acest lucru permite intreprinderilor sa cumpere materii prime cu reduceri sau la preturi reduse. In mod similar, turismul global a crescut.

Tehnologia a crescut, de asemenea, productivitatea aproape in fiecare industrie din lume. Datorita tehnologiei, putem plati chiar si cu bitcoins in loc sa folosim banci. Moneda digitala a fost un factor de schimbare a jocului, incat multi si-au dat seama ca acesta este momentul potrivit pentru a deschide un cont demo bitcoin. Cand sunt observate mai indeaproape, lucruri noi sunt descoperite in fiecare zi. Sa luam, de exemplu, cand au fost descoperite undele radio, emisiile radio au urmat aproape imediat. Acelasi lucru este valabil si pentru televizor si electricitate. Daca nimeni nu ar fi descoperit ca energia electrica poate fi generata, atunci industria divertismentului nu ar fi in stadiul actual de dezvoltare.

Dezavantaje si riscuri ale tehnologiei

Pe de alta parte, evolutia tehnologiei moderne prezinta dezavantaje, de exemplu, dependenta de noile tehnologii. Omul nu mai are nevoie sa se gandeasca. Chiar daca calculatorul este o inventie buna, omul nu mai face calcul mental si nu-si mai foloseste memoria. Declinul capitalului uman implica o crestere a somajului. In unele zone, dispozitivele pot inlocui mintea umana. Utilizarea tehnologiei are cu siguranta nevoie de reguli si de noi legi. De fapt, reglementarile sunt dificil de aplicat atunci cand sunt introduse aceste tehnologii – cum ar fi reglementarile care privesc sosirea iminenta a vehiculelor autonome.

Iar ca sa mai dau un punct dezavantajelor si riscurilor, te invit sa citesti articolul de pe site Viata ca un episod din Black Mirror si sa tragi singur concluzia. Desigur, tehnologia ne face rau doar in masura in care o lasam sa faca asta.

Spread the love

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*