Automatizarea locuinței – de la film SF la realitate

Automatizarea locuinței – de la film SF la realitate

Cu siguranță ai admirat scenele din film în care casele erau controlate de la distanță. Aceste scene au devenit o normalitate astăzi, grație posibilității de automatizare a locuinței. Există o varietate de echipamente inteligente care îți transformă casa într-una mai sigură, mai eficientă din punct de vedere energetic și mai confortabilă.

Unele echipamente pentru automatizarea locuinței pot fi costisitoare. Cu toate acestea, unele merită investiția. Ce zici de un termostat inteligent pe care să îl poți controla de la distanță? Dacă te bate gândul să-ți îmbunătățești nivelul de confort cu un astfel de dispozitiv, dar nu ai toți banii necesari pentru achiziție, ai o soluție – împrumuturile rapide. Cu ajutorul unui astfel de împrumut poți obține rapid suma de care ai nevoie pentru a investi în confortul locuinței tale!

Automatizarea consumului de gaze

Pentru un consum de gaze mai redus, îți recomandăm un termostat inteligent. Acesta este controlat printr-o aplicație sau chiar prin control vocal și poate fi integrat în diferite scenarii, astfel încât să reglezi cu exactitate consumul de gaze.

Poți utiliza un termostat inteligent pentru a programa ca centrala să pornească dimineața și seara sau să funcționeze mai mult în weekend. Un lucru foarte util atunci când te întorci acasă mai devreme. Îți poți porni centrala de la kilometri distanță, direct din aplicație, pentru a te întoarce la o casă călduroasă.

De asemenea, poți controla centrala astfel încât să ai temperaturi diferite pentru fiecare încăpere a locuinței tale.

Întrerupătoare și becuri inteligente

Ți s-a întâmplat să uiți lumina aprinsă? Atunci întrerupătoarele și becurile inteligente îți pot fi de mare ajutor. Acestea pot fi controlate direct de pe telefonul mobil, de la distanță, sau prin control vocal. Totodată, întrerupătoarele inteligente pot comunica cu alte echipamente inteligente din locuință sau pot fi incluse în diferite scenarii, precum deschiderea luminii atunci când deschizi ușa de la intrare.

Și pentru că le poți seta să funcționeze doar atunci când ești în încăpere, reduci riscul de a uita lumina aprinsă când ieși din cameră. Asta înseamnă un consum mai redus de energie și costuri mai mici la facturile de electricitate.

Încuietori inteligente

Dacă ți s-a întâmplat deja de câteva ori să pierzi cheia de la intrare, cu o încuietoare inteligentă aceste griji sunt complet eliminate! Intrarea în locuință se poate face fără o cheie fizică, prin simpla apropiere a telefonului. De asemenea, poți oferi chei electronice persoanelor dragi, pentru a le permite accesul în locuința ta.

Nu în ultimul rând, poți verifica de la distanță dacă locuința ta este încuiată, direct din aplicația instalată pe telefonul mobil.

Camerele de supraveghere inteligente

O altă investiție pe care o poți face pentru casa ta este o cameră de supraveghere inteligentă, mai ales dacă ești plecat mult timp de-acasă. Aceasta este perfectă pentru a te asigura în orice moment din zi și din noapte că locuința ta este în siguranță. De fiecare dată când cineva străin se va apropia de casa ta, tu vei primi o notificare pe telefonul tău.

În plus, unele camere îți permit să comunici cu persoanele care te vizitează, înainte de a le permite accesul în casa ta. O astfel de cameră este deosebit de utilă și atunci când ești în vacanță, deoarece vei ști exact ce se întâmplă la tine acasă, fără să rogi un prieten să o verifice.

Posibilități inteligente nelimitate pentru casa ta

Nu există nimic ce nu poți face pentru a-ți transforma casa într-una inteligentă. Ai la îndemână sisteme inteligente care îți permit controlarea draperiilor și a perdelelor sau chiar ghivece inteligente, prin care îți poți crește cu ușurință plantele preferate, pe toată durata anului, fără intervenția ta. Toate acestea sunt echipamente utile, destinate atât menținerii confortului și siguranței casei tale, cât și unui cost mai mic la facturile de electricitate și de gaze.

Și deși acum aceste dispozitive pot părea de domeniul SF, cu siguranță în anii ce urmează vor fi întâlnite tot mai des, datorită popularității de care încep să se bucure casele inteligente.

Este adevărat că ele sunt costisitoare, dar dacă există un anumit produs inteligent de care chiar ai nevoie, precum un termostat sau întrerupătoare inteligente, pentru a plăti mai puțin la factura de energie, cu siguranță merită investiția. Un credit rapid online te ajută să obții toți banii necesari pentru a investi în casa și confortul tău, indiferent de ce anume înseamnă asta. 

Spread the love

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*