Arhitectura viitorului intr-o casa integrata cu natura

Arhitectura viitorului

Casa desprinsă dintr-un film SF este proiectată de arhitecții de la Niko Architect și este construită în apropierea Moscovei. Ideea de la care au pornit pentru a crea această casă a fost să contopească natura cu artificialul și ce a ieșit depășește așteptările mele.

Structura construcției este realizată din beton armat monolitic, fapt care a permis crearea formelor pe care le vedeți în imagini, dar în același timp, casa păstrează rezistența unei construcții clasice.

casa viitorului

Ceea ce m-a uimit și mai mult a fost când am aflat că te poți plimba chiar și pe acoperișul casei, aceasta chiar fiind construită pentru a găzdui o adevărată grădină sau gazon pe ea. Mi se pare o soluție chiar bună mai ales în perioada asta în care ne aflăm într-o continuă luptă împotriva poluării să avem parte de spații verzi în locuri neconvenționale. Plus că cine nu vrea să-și bea cafeaua pe acoperișul casei în diminețile călduroase da vară?

livingul viitorului

Designul interior este minimalist, astfel puteți profita la maximul de fiecare loc și tot spațiul de care dispune este funcțional. Cu puțină imaginație, poți găsi loc pentru toate, de la bucătărie, la dressing, până la un spațiu dedicat unui freelancer pentru a amenaja un birou sau un studio foto.

Arhitectura viitorului

Concluzia este că această casă a viitorului pare chiar un loc bun în care să-ți petreci timpul și să te retragi la bătrânețe. În combinație cu o piscină exterioară și cu mai multe soluții eco precum panouri solare sau o mini grădină de care să te ocupi în timpul liber mi se pare chiar un loc în care aș vrea să trăiesc. Cu toate astea, minusul vine sigur la partea de preț pe care nu l-am aflat în momentul în care am scris articolul.

Spread the love

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*