Alege motostivuitorul potrivit pentru afacerea ta! (P)

pentru afacerea ta

Pentru a eficientiza metodele de lucru in fabrica sunt necesare masinarii pe masura, care sa nu creeze un obstacol lucratorilor. Un motostivuitor gpl este exemplu de investitie perfecta pentru patronii de fabrici, hale de productie sau depozite de logistica.

Aceste motostivuitoare sunt suor de intretinut, iar manevrarea lor se face cu usurinta odata ce personalul este instruit si obtine atestat in manevrarea motostivuitorului.

Motostivuitorul este un vehicul pe 4 roti cu autopropulsie pe al carui sasiu sunt montate:

  • Motor pe motorina sau gaz;
  • Transmisia de schimbare a puterii care face legatura intre cuplul motorului si axul de manevrare;
  • Axul de manevrare cu cauciucuri pneumatice, dirijat de sistemul de directie,
  • Alimentat cu ulei din rezervorul de ulei prin pompa actionata de motor;
  • Transmisia pe carma hidrostatica si furtunuri;
  • Frana de mana hidraulica, care actioneaza pe toate rotile;
  • Catarg de ridicare dublu sau triplu;
  • Sistem hidraulic care este alimentat cu ulei din rezervorul de ulei de o pompa actionata de motor prin valva de control, tuburi si furtunuri catre cilindrii hidraulici pentru a ridica si inclina echipamentul de ridicare si bratele motostivuitorului.

Motorul actioneaza pe baza pompelor hidraulice si de directie. Acesta este format din blocul motor pentru cilindrii si garnituri, spatii de racire si canale pentru circularea uleiului, manivela si mecanisme cu came.

Motorul este echipat cu un filtru de aer si toate pick-upurile necesare pentru controlul functionarii. Sistemul de alimentare al motorului cuprinde rezervorul de combustibil, filtrul de legatura, pompa de alimentare, filtru de combustibil, pompa de injectie, duze, tuburi de presiune scazuta/ridicata. Motorul este echipat cu un compresor de aer conditionat, prize de putere si un motor de starter electric. Termostatul montat in carcasa motorului, controleaza in mod automat temperatura de racire in timpul functionarii.

Directia motostivuitorului este realizata prin intermediul directiei hidrostatice. Astfel se va reduce efortul soferului la viraje. Aceasta directie hidrostatica este de tip circuit inchis, astfel ca in supapa de control aflata in pozitie neutra nu exista conexiune hidraulica, intre cilindru si pompa de masurare. O valva de siguranta incorporata protejeaza sistemul impotriva cresterilor ridicate de presiune, in caz ca in drumul rotilor apare un obstacol mare.  Directia hidrostatica are urmatoarele moduri de functionare: mersul in linie dreapta, viraj stanga/dreapta si fara servo-directie, functionare in caz de urgenta. Din punct de vedere mecanic nu este o masinarie foarte complexa, insa in simplitatea sa poate reduce volumul de munca la jumatate datorita puterii sale exercitate.

Este aproape imposibil sa vizitezi o fabrica fara sa nu vezi cel putin un motostivuitor electric sau pe GPL. Desi sunt des vazute in hale de constructii si fabrici, motostivuitoarele pot fi gasite si in santiere pentru a facilita manevrarea paletilor de materiale. Depozituldestivuitoare.ro este furnizorul numarul unu in Romania cu care foarte multi clienti au colaborat. Pe site-ul lor se gasesc mai multe tipuri de motostivuitoare care variaza in pret, greutate si putere de ridicare. Orice afacere are nevoie de investitii cu atat mai mult daca afacerea respectiva face parte din domeniul tehnologic!

Spread the love

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*